Ιστορικό

Η εταιρία ΕΜΜ. Δ. ΚΟΥΜΑΚΗΣ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1979 υλοποιώντας το όραμα του ιδρυτή της Εμμανουήλ Κουμάκη, να δημιουργήσει μια επιχείρηση δυναμική και πρωτοπόρα στον τομέα των βιομηχανικών προϊόντων που εξυπηρετούν τη μετάδοση κίνησης, τη μεταφορά φορτίων και την κατασκευή ειδικού εξοπλισμού βιομηχανικής χρήσεως. Σήμερα η ΕΜΜ. Δ. ΚΟΥΜΑΚΗΣ Α.Ε. στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις εργοστασιακών χώρων, γραφείων διοίκησης και αποθηκών στην ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης.

Επίσης διαθέτει χώρους παραγωγής, αποθήκες, ιδιόκτητα καταστήματα πώλησης, εκθετήρια και γραφεία διακίνησης στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και το Ηράκλειο Κρήτης, συνολικής έκτασης, περισσότερα από 22.000 m2. Την τελευταία δεκαετία η ΕΜΜ. Δ. ΚΟΥΜΑΚΗΣ Α.Ε. με σαφή στρατηγική, τη βελτίωση της θέσης της στο εξωτερικό, αναπτύσσεται στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σήμερα οι θυγατρικές εταιρίες της στη Σερβία (KUMAKIS D.O.O.) – στο Βελιγράδι, στη Βουλγαρία (KOUMAKIS E.O.O.D.), – με καταστήματα στην Σόφια και τη Φιλιππούπολη, στη Ρουμανία (KOUMAKIS INDUSTRIAL SRL) – στο Βουκουρέστι, στην Τουρκία (KOUMAKIS HAREKET ILETME LTD) – στην Κωνσταντινούπολη, στην Αλβανία (KOUMAKIS SH.P.K.) – στα Τίρανα, και από το τέλος του 2012 στο Κόσσοβο και στη F.Y.R.O.M. καλύπτουν με επιτυχία τις ανάγκες της συγκεκριμένης αγοράς.

Η ΕΜΜ. Δ. ΚΟΥΜΑΚΗΣ Α.Ε. κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της μετάδοσης κίνησης και βιομηχανικής μεταφοράς. Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλουν:

  • Η αντιπροσώπευση και η συνεργασία με περισσότερους από 250 διεθνείς οίκους όπως οι HABASIT, SIEMENS, TIP TOΡ, GATES, RENOLD, DUNLOP, SANDVIK, THK, ROSSI, BOSCH REXROTH, KABELSCHLEPP, FLEXCO, WAM, MOTOVARIO, ELECTRO ADDA, κ.ά.
  • Ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας σε συστήματα αποθήκευσης και διανομής (WMS) για την ταχύτερη και σωστή παράδοση των παραγγελιών των πελατών.
  • Η συνεχής εκπαίδευση και ανάπτυξη εξειδίκευσης σε πλήθος βιομηχανικών κλάδων και τεχνολογιών στο προσωπικό εξυπηρέτησης των πελατών, ώστε να προσφέρει την καλύτερη ολοκληρωμένη λύση όσον αφορά στην ποιότητα και στην τιμή των υλικών.
  • Η εφαρμογή του προτύπου ποιότητας ISO 9001:2000 ώστε να εξασφαλίζεται η σταθερή και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πελατών της.
  • Τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα οικονομικής οργάνωσης και μηχανοργάνωσης (CRM, Forecasting), των λειτουργιών της εταιρίας.

Η ανοδική πορεία της εταιρίας ΕΜΜ. Δ. ΚΟΥΜΑΚΗΣ Α.Ε. επισφραγίζεται με νέες στρατηγικές συνεργασίες τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε διεθνές επίπεδο, εξυπηρετώντας πελάτες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Η.Π.Α.

Με συνεχή επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε υψηλής τεχνολογίας προϊόντα, η εταιρία ΕΜΜ. Δ. ΚΟΥΜΑΚΗΣ Α.Ε., δεσμεύεται για ακόμη πιο αποτελεσματικές συνεργασίες, με τους προμηθευτές αλλά και με τους πελάτες της.

koumakis